Generation Y

Vad är det egentligen som triggar den här generationen att välja arbetsplats och jobba hårt? Med en ny generation kommer nya erfarenheter, intressen och viljor. För er som rekryterare gäller det att förstå den här generationen för att kunna rekrytera dem.  Det finns ett antal punkter som är bra att veta, för att på rätt sätt kunna snärja de bästa kandidaterna i den här generationen. 

Worklife Balance

Den här generation kommer ställa helt andra krav än vad ni kanske varit med om tidigare. Balansen mellan arbete och privatliv är oerhört viktig, och de kommer vilja ha tid för sina hobbys, volontärarbete och familjeliv. Det ni får tillbaka är engagerade och motiverade anställda. Så se till att ni låter era anställda ta tid för sina intressen, samtidigt som de håller sig motiverade för ert arbete.

Utvecklingsmöjligheter

Den här generationen vill verkligen se att de kan göra en resa på ert företag. Erbjud dem utvecklingsmöjligheter, och följ upp på hur det går hela tiden. Det handlar om att de ska känna att de är påväg någonstans, och att det finns ett syfte med att vara där de är idag. För generation Y handlar inte deras arbete om bara få lön i slutet av månaden, utan de vill känna att de gör något som är viktigt. För de själva och för sina kollegor. Därför är det också viktigt att inspirera dem, och låta dem växa.

Inte bara kollegor 

Vi spenderar fler vakna timmar på vår arbetsplats än vad vi gör hemma, så trivseln bland kollegorna är viktig. Generation Y lägger stor vikt vid människorna de har kring sig, och en härlig gemenskap är värd mycket för dessa. Utöver kollegorna så är även chefen viktig. En bra chef, som kan lära ut, motivera och inspirera, kommer vara värdefull för kandidaten.

Se hur företaget är innan kontakt

Generation Y är duktiga på att göra research innan en första kontakt med nästan vad som helst, och de litar på sin research. Innan ett online-köp, kollar de upp all information om företaget, innan en dejt kollar de upp personen på alla sociala medier. Detsamma gäller för det företaget de vill jobba för.  Var så säker på att kandidaten kommer ha kollat upp er verksamhet noga på er hemsida, och i era sociala kanaler innan hen kontaktar er. Därför återkommer vi nu till employer branding. Ni måste visa upp den rätta bilden av er som företag, och visa vad ni kan erbjuda era kandidater. Då kommer ni kunna attrahera rätt kandidater, och de kommer komma förberedda till intervjun, och ha mycket kunskap om er som företag. 

Lätt kommunikation

Generation Y är en otålig generation. De kommer inte ha tålamod för långa processer, varken online eller i era rekryteringar. Se till att ansökningsprocessen är enkel och mobil, och se till att återkoppla snabbt till kandidaten. De kommer inte ha tålamod för att vänta i veckor på ett resultat, utan vill gärna snabbt veta. Ni vill inte riskera att kandidaten tappar intresset för er.

Med den här kunskapen kan du börja sätta dig in i hur den här generationens kandidater fungerar. Använd den i din rekrytering, och förhoppningsvis kommer du snart kunna dra nytta av alla positiva egenskaper generation Y kan tillföra på din arbetsplats.