Den mobila revolutionen

Det mobila jobbsökandet har ökat explosionsartat de senaste åren. Numera är nästan hälften av de arbetssökande på sina mobila enheter när de letar jobb, vilket gör att företagen måste förändra sina processer. Men det går långsamt och många företag har inte hängt med. Men med väldigt enkla medel kan alla företag bli mobila och därmed också bli tillgängliga för den oändliga mängd arbetssökande.

Statistik visar att företagen som gör det möjligt att ansöka via sin mobil, får över 33 % av ansökningarna från just mobila enheter. Men då handlar det inte bara om att ha en mobilanpassad sida, utan också om att ha ett smidigt ansökningsförfarande – utan krav på CV, som man sällan har i mobila enheter.

Detta är alltså ansökningar som andra företag missar på grund av en teknikalitet. Genom en mobilanpassning av karriärsidan och ansökningsförfarandet finns mycket att vinna.

Framförallt passiva kandidater, som sällan sitter och läser jobbannonser, måste nås via sina mobila enheter, och fångas av en karriärsida eller jobbannons.

Genom att nå ut till de som surfar via mobilen vid tillfällen då de egentligen inte aktivt söker jobb, kan man nå dessa på ett helt nytt sätt. På tunnelbanan är man öppen för andra intryck än när man sitter framför datorn på jobbet.

På så sätt gör man sig tillgänglig för alla typer av kandidater, aktiva som passiva.

Så, greppa din mobil i din hand och se med ett kritiskt öga på er karriärsida. Är den mobilanpassad? Hur pass smidig är egentligen ansökningsprocessen?

Lyssna på en podcast med allt du behöver veta om mobil rekrytering!