Analysera er statistik

Att titta på statistik och analysera innehållet tillhör kanske inte det vanliga dagliga arbetet för en rekryterare. Men vad kan vi egentligen lära oss av statistiken vi får från våra karriärsidor? Vad ska vi titta på när vi läser av den?

Vilka typer av enheter kommer er trafik ifrån?

Det är väldigt viktigt att veta vilka enheter som era besökare använder. När ni vet vilka enheter de använder, kan ni anpassa er kommunikation för att öka trafiken från de enheterna.

Säg att ni till exempel vill ha fler besökare från mobila enheter. Då tänker du kanske, varför? Sanningen är att användare på mobila enheter är mer benägna att snabbt dela er information och era annonser, vilket såklart är otroligt välkommet. Dessutom, om ni har tagit er tiden och ansträngt er för att se till att er sida är mobilanpassad, ska ni såklart se till att ni får besökare från de enheterna.

Ni kommer dessutom se en ökning av trafik på er sida på kvällar och helger. Det är väldigt bra, eftersom besökaren kommer ha sin gard nere, och förhoppningsvis vara mer benägen att imponeras av det den ser, och faktiskt söka jobben, jämfört med när besökaren använder sin dator på jobbet.

Delas era jobbannonser?

I en tid då delningar på sociala medier är den nya hårdvalutan, kommer du behöva hålla koll på era delningar, även som rekryterare. Når ni ut med era jobbannonser? Börja med att titta på era annonser. Som jag nämnt förut, måste man tänka som en marknadsförare för att skriva en bra annons. Annonserna är ert fönster ut mot kandidaten, och där har ni en riktigt bra chans att sticka ut. Annonser som har något speciellt, har såklart en tendens att oftare bli delade.

Se även till att försöka engagera era anställda. Låt dem få veta att det skulle glädja er om de delade era annonser, men se till att det inte känns som ett tvång.

Det här kan låta självklart, men glöm inte att dela era annonser i alla era sociala medier! Inte bara Linkedin, utan även Facebook, Twitter och t.o.m Instagram. Se till att era mest hängivna följare får se att ni söker nytt folk.

Vilka kanaler kommer era kandidater ifrån?

Att annonsera på olika kanaler och plattformar är inte billigt. Det är alltså kritiskt att ni vet vart ni spenderar era pengar och om det ger er någon bra avkastning. Utan att veta hur de kanalerna eller plattformarna leder trafik till er karriärsida, så är det omöjligt att veta huruvida det är värt för ert företag att satsa på dessa kanaler eller ej.

För vem vet, kanske är det så att den annonskanalen som är gratis ger bäst resultat?

Se till att ha koll på er statistik gällande trafiken på er sida. För er utmaning är att få trafik till er karriärsida, och därmed få en större chans att locka precis rätt person till ert företag. Använd statistiken för att se vad ni ska satsa på, och tänk på att mäta och analysera allt ni gör.